Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Cauți ceva anume?

Lasă-mă să te ajut
  /  Nice to read   /  Comunicare – 54 de feluri prin care să comunici mai bine

Comunicare – 54 de feluri prin care să comunici mai bine

Azi vreau să îți împărtășesc o “găselniță” recentă, o carte pe care am descoperit-o de curând și pe care n-am mai putut să o las din mână. Este vorba de cartea lui Alan C. Fox, Supertehnici de comunicare.

comunicare

Știi ce îmi place la ea? Simplitatea. Esența concentrată, faptul că adună în capitolele sale lucruri utile comunicării practice, în mod simplu, scurt și profund.
Alan folosește din plin poveștile scurte ca mod de a ilustra ideile sale, atât ca exemplu concret, cât și metaforic. Între noi fie vorba, sunt cele mai bune exemple de povești condensate cu mesaje scurte, memorabile și incitante pe care le-am văzut strânse la un loc și cu o asemenea densitate.
Cum arată capitolele? Doar 5-6 pagini și un titlu scurt și incitant, care primește înțeles și greutate deplină atunci când capitolul s-a încheiat. Îți las un exemplu:

– Ușa deschisă: Da.
– Micșorează paharul
– Cumpără un bilet

Sunt 54 de supertehnici de comunicare numite memorabil și surprinzător, cuprinse în 235 de pagini. Vreau să-ți dau doar o mica mostră, să-ți fac poftă cu un fragment. Iată-l:

Supertehnica numărul 6 – Catarama de la curea

„Este simplu – mi-a explicat un star din lumea fotbalului american care joacă pe un post defensiv. Marii atacanți precum Jim Brown sau Gale Sayers te păcălesc din privire. Te păcălesc cu capul, cu umerii, iar unii chiar cu genunchii. Dar nu te pot păcăli cu catarama de la curea. Unde se duce ea, acolo se duc și ei. Eu le urmăresc doar catarama de la curea.
Toate gândurile, cuvintele și promisiunile ne pot păcăli, dar acțiunile noastre reprezintă adevărata declarație a propriei identități. Vom ști întotdeauna cine suntem și ce vrem sau ce nu vrem doar observând ce facem mai degrabă decât ce spunem.”

Ce zice catarama ta?  Se potrivește cartea asta cu tine? Lecturezi sau nu?

comunicare

Cu drag,

Scrie un comentariu