Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Cauți ceva anume?

Lasă-mă să te ajut
  /  Storytelling   /  Darul unei povești bune

Darul unei povești bune

Pentru cei care știu să o folosească meșteșugit, povestea este darul lor. Ceva ce au dobândit și oferă mai departe, ceva ce fascinează și funcționează, ce are încărcătură emoțională și putere persuasivă.

În mod simplificat, strategia de a spune o poveste bună cuprinde:
– dialog (între personaje sau între gândurile din capul unui personaj)
– acțiune (depășirea unor obstacole, viață intensă, conflict, prăbușiri și escaladări de situație)
– rezultat (să însemne ceva pentru cei care o ascultă, să le aducă un mesaj important, o idee nouă sau să le modifice o perspectivă)

Folosește-ți darul

Te invit să experimentezi și să o folosești în cât mai multe contexte.
– în vânzare – pentru a convinge
– în conducerea echipei – pentru a motiva oamenii
– în public speaking – pentru a ilustra un concept și a aduce oamenii în energia potrivită
– în construirea de brand – pentru a transmite valorile și imaginea brandului

Și acum, hai să ne îndepărtăm puțin, să lărgim perspectiva și să privim povestea anului 2019.

darul

Vrei ca povestea anului 2019 să fie bună pentru tine? De fapt, pentru a fi o poveste bună, surprinzător sau nu, are nevoie de același DAR. DIALOG, ACŢIUNE şi RELEVANȚĂ transpusă în REZULTATE. Ce înseamnă fiecare?

Simon Sinek spune:

Începe cu sfârșitul în minte!

Deci am să încep cu finalul darului, rezultatele, și am să te întreb: Ce îți dorești să însemne 2019 pentru tine? Ce ar trebui să atingi pentru ca la sfârșitul lui să spui din toată inima: „A fost un an bun”?

Se spune că un vânător și-a luat într-una din zile pușca pe umăr și câinele la picior și s-a afundat în pădure. Nu era singur, îl urma un grup de prieteni vânători. Când a ajuns suficient de adânc în pădure și câinii simțeau deja mirosul vânatului, vânătorul s-a oprit, a ridicat pușca în aer, a închis ochii și a țintit. Apoi s-a întors spre prietenii lui zicând: „Sper din tot sufletul că am doborât ceva bun.”

Darul tău în 2019

Nu e ceva nou, claritatea este esențială atunci când ne referim la obiective. Și pentru ca focusul să fie foarte clar, îți propun să alegi un obiectiv, cel mai important pentru tine pentru 2019 și să îl scrii. Scrisul e prima formă de concretizare a unei idei. Ia o coală albă de hârtie şi trece pe ea un obiectiv, cel mai important pe care îl vrei îndeplinit. Și acum, gândind în inginerie inversă, ce acțiune e nevoie să pui în practică zilnic sau periodic, sub forma unui obicei, pentru a-ți bifa obiectivul la sfârșitul lui 2019? În ce interval de timp al zilei, între ce ore exact, îl vei practica? Scrie-l pe coală.

În partea de dialog avem:

– dialogul interior – adică ce ne spunem nouă înșine pentru a fi propriii noștri suporteri. Ceva de genul „ești foarte tare” sau „bună treabă”, „ține-o tot așa”, evitând vocile dezarmante şi dezolante ale unchilor, mătușilor, bunicilor, colegilor binevoitori care spun „ți-am zis eu ca n-o să fii în stare”, „n-o să reușești niciodată, degeaba te mai și strădui”.
Deepak Chopra spune că:

„Fiecare celulă a ta ascultă în secret dialogul tău interior.”

Știi câte celule ai in corpul tău? Mai mult de 100 de trilioane. Deci ai grijă ce le spui!

– dialogul exterior – Care sunt oamenii cheie cu care poți vorbi pentru a face mai rapidă sau mai ușoară atingerea obiectivului tău? Fă o lista cu top trei pe coala ta. Propune-ți modul în care îi vei aborda.

“Prețuiești viața? Atunci nu mai risipi nici un pic de timp – căci timpul este cel din care viața e făcută.” – Benjamin Franklin

Povestea ta

Ai intrat deja în povestea lui 2019. Fă din el un DAR, construind strategic din interiorul poveștii în fiecare zi. Aliniază DIALOGUL şi ACȚIUNEA cu REZULTATELE.

Darul ești tu. Să ai un 2019 excepțional! La mulți ani!

Cu drag,

Scrie un comentariu