Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Cauți ceva anume?

Lasă-mă să te ajut
  /  Storytelling   /  Vulnerabilitate

Vulnerabilitate

Imaginează-ți că ești în fața unui grup de oameni, cu toți ochii ațintiți spre tine. E momentul acela de liniște, de început, în care îi privești în ochi și nu spui nimic. Lași tăcerea să umple spațiul dintre voi. E un gest de putere tăcută, de conectare și de vulnerabilitate. Tu în fața lor, fără să îți ceri scuze, fără cuvinte…
Și acum imaginează-ți că le împărtășești una din cele mai „personale” povești pe care le ai. Una în care îți expui punctele dureroase, imperfecțiunile și vulnerabilitățile. Apari așa cum ești. Perfect de imperfect. Într-o lumină proastă sau real de rece. 🙂 Poți face asta? Asta cere curaj. Dar poate face ca momentul de vârf al poveștii să capete mult mai mare densitate emoțională. E ceva foarte puternic în aerul dintre povestitor și ascultător atunci când primul își împărtășește onest imperfecțiunile și momentele de criză.

Uite 2 întrebări puternice menite să ghideze împărtășirea momentului de vulnerabilitate cu publicul
– Ce mesaj pot extrage din experiența asta de viață?
– Sunt suficient de curajos și suficient de abil încât să o împărtășesc, iar efectul final să fie de avantaj pentru mine?

VULNERABILITATEA ÎNSEAMNĂ PUTERE ȘI CURAJ

Între teamă și vulnerabilitate e un joc de putere. Cui îi dă rolul principal mintea ta? E nevoie să fii suficient de stabil emoțional încât să nu îți pese foarte tare de modul în care te percep ceilalți. Să fii ok tu cu tine –  cu cine ești, dar și cu defectele tale. Și să știi să conduci povestea către percepția pozitivă de final.
E nevoie ca tu să fii în controlul poveștii tale de vulnerabilizare și nu ea în controlul tău. Atunci când controlul întâlnește vulnerabilitatea, rezultatul este conectarea puternică cu cei care te ascultă și un efect aproape magnetic asupra lor. Hai să vedem cum se simte acest efect magnetic al poveștii de vulnerabilizare, împărtășită din zona de asumare și leadership!

 

 

Cum spui o poveste personală în care apari așa cum ești, perfect de imperfect și vulnerabil în fața oamenilor?

  1. te faci plăcut (stabilești RAPORT cu oamenii)
  2. intri în zona personală, duci povestea în zona dureros de personală
  3. surprinzi transformarea relevantă și pentru cei care te ascultă

Dacă privești atent discursul lui Brian Goldman, descoperi că sunt prezente cele 3 părți.
Te faci plăcut, destinzi publicul cu umor:

Intri în zona dureros de personală:

Surprinzi relevanța transformării tale într-un mesaj valoros pentru ceilalți.

Discursul lui Amy Cuddy – Your body language may shape who you are – este o altă demonstrație de conectare autentică și puternică, folosind povestea personală și vulnerabilizarea. Cei 3 pași se regăsesc și aici:
– umorul

– povestea personală în zona de vulnerabilitate

– esența de luat acasă de către public

Vulnerabilitatea într-o poveste imprimă ADEVĂR ȘI EMOȚIE. DĂ POVEȘTII O PUTERE APARTE. E un nivel diferit de conectare cu cei care te ascultă, e intimitatea împărtășirii feței nevăzute. Ceva ce trece dincolo de social corect și se ancorează în a te lăsa văzut așa cum te cunoaște poate cel mai bun prieten. Intimitate și încredere. E leadership – e despre a arăta oamenilor cine ești și de unde vii și a-i invita să acţioneze. Vulnerabilitatea unei povești personale ne scoate din „tendința de a analiza rațional totul” și ne duce într-o conectare adâncă la nivel uman. E zona în care tiparele vechi de acțiune sunt întrerupte şi avem posibilitatea de a schimba macazul de acțiune.
Faptul că te deschizi în fața oamenilor cu partea ta de eșec, eroare, imperfecțiune, este o permisiune pe care o acorzi, celor care te ascultă, de a face la fel. Este un spațiu deschis de prezență relațională și o invitație spre deschidere.
Ia acest articol drept o invitație. Pentru momentul în care ești pregătit.

You cannot live when you are untouchable. Life is vulnerability. (Edouard Boubat)

Cu drag!

Scrie un comentariu